1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Avcı Usulü Kuzu Bacağı

Gönderilme zamanı: 14 Tem 2009 [ 23:25 ]
gönderen lublub..
alzemeler




*




























Mutfak

Zorluk
2
Süre
40
dk.
Kaç Kişilik
4
Yöntem







4 Adet kuzu incik

2 Çorba kaşığı sıvıyağ

1 Çorba kaşığı un

1 Çorba kaşığı salça

Yeterince su

Sıvıyağ

12 Adet arpacık soğan

12 Adet mantar

2 Adet çarlisyon biber

2 Adet domates

Tuz

Kızartmak için sıvıyağ









Hazırlanışı







*








Öncelikle sıvıyağı tavaya alın.
* Kuzu incikleri sıvıyağda kızartın.
* Tencereye 2 çorba kaşığı sıvıyağı alın.
* Kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin.
* Unun rengi değişene dek kavurun.
* 1 Çorba kaşığı salçayı ilave edin.
* Yeterince suyu ekleyin.
* Kuzu incikleri encereye aktarın.
* Et yumuşayana dek pişirin.
* Başka bir tavaya çok az sıvıyağ koyun.
* Kabukaları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş
mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve
domatesi ilave edin.
* Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
* Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı mantarlı karışımı ekleyin ve 1-2 taşım kaynatın.
* Sıcak olarak servis yapın.

Avcı Usulü Kuzu Bacağı

Gönderilme zamanı: 08 Ağu 2013 [ 17:42 ]
gönderen entelman38
elinize sağlık denenmiş bir tarif mi